Wie is Elly

Ik ben Elly Aarts-van Schalen, getrouwd met Thijs en trotse moeder van twee lieve dochters. Wij wonen in het mooie Sterksel.

Een aantal jaren geleden ben ik “Samen met Elly “ gestart met als doel om (eenzame) mensen passende hulp en ondersteuning te bieden. 

Ik kwam bij ze thuis en ik genoot van mijn werkzaamheden en de mooie gesprekken samen. Het voelde goed om mensen extra aandacht te kunnen geven want ik merkte dat veel mensen zich eenzaam voelden. Soms was er ook verdriet; wanneer iemand kwam te overlijden raakte mij dit maar ik was vooral dankbaar voor alle mooie momenten die we samen hadden meegemaakt.

Ik zag hoeveel (regel) taken er op de schouders van de mantelzorger terecht kwamen. Met alle goede bedoelingen en veel liefde werd er van alles geregeld maar soms werd het deze naasten bijna teveel. 

Zorgen voor iemand anders is een mooie maar ook vaak een zware taak. Een gezin, werk, hobby’s in combinatie met het geven van (mantel) zorg vraagt behoorlijk veel. Ik vroeg mezelf af:

 “Hoe mooi zou het zijn als ik deze mantelzorgers zou kunnen ondersteunen?”

Vol goede moed ben ik gestart met de post HBO opleiding tot Mantelzorgmakelaar en in 2019 heb ik mijn diploma behaald. Daarnaast ben ik in 2022 geslaagd voor de opleiding tot Onafhankelijk Cliëntondersteuner.

Mantelzorgmakelaar elly van schalen